21.22 EUR

Vitalvibe Čokoláda 100% BIO 500 g

Tmavá čokoláda v najčistejšej forme, bez pridaného cukru, s vysokým obsahom antioxidantov a minerálov.

Tento produkt už nemáme v ponuke

Tento produkt je už za svojím športovým vrcholom. Pozri sa na ponuku a vyber si nový produkt, ktorý garantuje, že lepšie zodpovedá súčasným požiadavkám športovcov.

Objednávacie číslo: 94870

Vitalvibe Čokoláda 100% BIO 500 g

Vitalvibe Čokoláda 100% BIO 500 g

Tento produkt už nemáme v ponuke

Parametre

Špeciálne požiadavky BIO / Organic

Popis

100% čokoláda sa vyrába rozomletím celých nepražených kakaových bôbov na jemnú pastu a vysušením na pevnú hmotu. Preto sú jeho chuť a vôňa tiež charakteristické pre samotné kakaové bôby.

Táto čokoláda je čerstvo dovezená z Peru, takže sa od staršej verzie z Ekvádoru líši nielen formou, ale aj chuťou. Stále ide o produkt najvyššej kvality a veríme, že si tento nový variant zamilujete na prvé ochutnanie.

100% čokoláda, t. j. kakaová hmota, sa vyrába z bio kakaových bôbov z Peru, ktoré sú plné antioxidantov, minerálov a ďalších prospešných látok.

Ako sa rodí pravá surová čokoláda
Kakaové bôby sú plodom kakaovníka (Theobroma cacao), ktorý je botanicky zaradený medzi orechy, a chutia ako nesladená horká čokoláda. Nepražené sú vynikajúcim spôsobom, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl.

Pravá horká čokoláda sa vyrába mletím nepražených kakaových bôbov pri nízkych teplotách. Potom sa nechá stuhnúť a vysušiť na pastu s bohatou chuťou, pričom sa nestratí žiadna z látok prospešných pre ľudský organizmus.

Mnohí ľudia považujú čokoládu za "vinné potešenie". Fámy o tom, že čokoláda je nezdravá potravina, však treba pripísať najmä neudržateľnému spracovaniu kakaa veľkými potravinárskymi spoločnosťami, ktoré surovinu rafinujú a pridávajú do nej veľké množstvo najmä bieleho cukru, sušeného mlieka, rôznych aróm a stužených tukov.

Čokoláda pre zdravie
100% surová čokoláda vyrobená z nepražených kakaových bôbov v neupravenej forme je bohatá na živiny a je zdraviu prospešná.
  • Flavonoidy sú látky s antioxidačnou aktivitou, t. j. chránia organizmus pred účinkami voľných radikálov. Majú množstvo priaznivých účinkov, napríklad spolu s vápnikom prispievajú k harmonickej funkcii srdca a ciev. Ich obsah sa pri pražení kakaových bôbov výrazne znižuje. Okrem kakaových bôbov sa nachádzajú aj v ovocí, zelenine, čaji alebo červenom víne.
  • Antokyány sú prírodné farbivá fialovej farby. Nachádzajú sa aj v čučoriedkach a acai, kde významne prispievajú k priaznivému účinku na ľudský organizmus.
  • Špecifické látky sú purínové zlúčeniny. Uvádza sa, že tmavá čokoláda obsahuje 0,3 - 0,7 % teobromínu a 0,02 - 0,03 % kofeínu. Tieto dve látky majú vďaka svojej afinite dosť podobné účinky, ale účinok teobromínu je asi desaťkrát slabší ako účinok kofeínu. Preto sa nemusíme obávať, že by čokoláda "nadmerne stimulovala organizmus", ani istej "návykovosti", ako je to napríklad v prípade kávy.
Naopak - kvalitná, čistá surová čokoláda navodzuje príjemný pocit fyzickej kondície a duševnej čulosti.
  • Bioaktívne amíny sú prospešné pre harmonickú funkciu neurotransmiterov (prenášačov nervových impulzov v mozgu) a prispievajú k vytváraniu "pocitu pohody".
  • Kvalitná čokoláda je veľmi dobrým zdrojom minerálov.
Príbeh čokolády
Priaznivé účinky čokolády sú známe od počiatku jej existencie. Nie náhodou sa pôvodne predával len v lekárňach a lekári ho predpisovali počas rekonvalescencie. Už starí Mayovia a Aztékovia poznali jej účinky a považovali ju za posilňujúci prostriedok a tiež na liečbu zdravotných komplikácií.

V 16. až 19. storočí bolo popísaných niekoľko zdravotných účinkov čistej čokolády.

V roku 1753 dal švédsky prírodovedec Carl Linné kakaovníku botanický názov Theobroma cacao, čo v preklade znamená "pokrm bohov", a to vďaka povesti čokoládového stromu.

Až v 20. storočí získala čokoláda povesť niečoho nezdravého. Nepriaznivé účinky na ľudský organizmus však spôsobujú najmä zložky pridávané do väčšiny komerčne vyrábaných čokolád, najmä biely cukor, sušené mlieko, arómy a iné prísady.

Smutnou skutočnosťou je, že väčšina ľudí si dnes nevie predstaviť čokoládu inak ako zmes neprirodzených zložiek - väčšinou s vysokým obsahom bieleho cukru a rastlinného stuženého tuku.

Ochutnajte 100% čokoládu v jej čistej podobe. Je to samotná esencia, najjednoduchšia čokoláda vyrobená z jedinej ingrediencie z čistej prírody, plná vône a chuti, skutočné pohladenie pre telo a myseľ.

Výživové informácie


100 g
Energetická hodnota 2396 kJ/ 581 kcal
Tuky 50 g
- z toho nasýtené 29 g
Sacharidy 8,3 g
- z toho cukry 0,5 g
Vláknina 21 g
Bielkoviny 15 g
Soľ** <0,01 g
** len vo forme prirodzene sa vyskytujúceho sodíka

Zloženie:

  • Organická kakaová pasta 100%

Informácie

  • Zvýšená opatrnosť sa odporúča v tehotenstve, pri dojčení, u detí do 5 rokov a opatrnosť sa odporúča pri kombinácii s niektorými liekmi a inými látkami (najmä s niektorými antidiabetikami, lítiom, teofylínom, hormonálnymi prípravkami, čajom a kávou s obsahom kofeínu).
  • Skladujte pri teplote do 18 °C, nevystavujte slnečnému žiareniu.
  • Po použití obal vždy pevne uzavrite.
  • Nevystavujte náhlym zmenám teploty.
  • S čokoládou by mali opatrne zaobchádzať všetci, ktorí sú náchylní na migrénu alebo dnu.

Objavuje sa v kategóriách

Najlepšie hodnotené (0)

Produkt zatiaľ nikto neohodnotil. Buď prvý!

Pridať hodnotenie

Otázky (0)

Čo ťa zaujíma o tomto produkte?

Spýtaj sa a my ti do 24 hodín odpovieme

Položiť otázku